Fotograaf: Jan van de Kam
Fotograaf: Jan van de Kam

TRACKS: The sound and science of bird migration

Vorig jaar voor ingewijden, nu voor het grote publiek: TRACKS! De muzikale masterclass, waarin gepassioneerde verhalen en bevlogen muziek over het wel en wee van trekvogels samenkomen, is na het Metwad/Oerol Seminar 2016 helemaal bewerkt en ook voor ‘vogel-leken’ toegankelijk gemaakt.

Theunis Piersma, hoogleraar Trekvogelecologie aan de Rijksuniversiteit Groningen en als waddenbioloog verbonden aan het NIOZ Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee op Texel, en Sytze Pruiksma, componist en slagwerker, verklanken en vertellen de verhalen van vogels waarvoor de Waddenzee als knooppunt fungeert op hun trekroute. Op een podium van strandzand en omringd door muziekinstrumenten en onderzoeksmaterialen wordt (muzikaal)verteld wat de vogels ons vertellen over hoe het met ons gaat.

Voor meer informatie en speeldata bekijk en lees het programmaboekje.

 

Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee Sovon vogelonderzoek Nederland Nederlands Instituut voor Ecologie Vogeltrekstation Stichting natuurinformatie Werkgroep Lepelaar Rijksuniversiteit Groningen Universiteit van Amsterdam Global Flyway Network in Australia