OM_BM_Uitblinkerz Kanoet

Jeugdboek Uitblinkerz! volop in schijnwerpers

Het nieuwe jeugdboek Uitblinkerz! van auteur en Metawad medewerker Thomas Leerink is een succes. Uitblinkerz! gaat over wetenschappelijk trekvogel- en waddenonderzoek en in het bijzonder over de kanoet. Doel van de auteur is om het wetenschappelijk werk toegankelijk te maken voor een breed publiek. Hier een chronologisch overzicht van de persmomenten.

Na het publiek bekendmaken van het boek met een persbericht nemen op donderdag 31 maart 2016 alle medewerkers van het NIOZ Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee het boek in ontvangst. Tijdens deze officiële boekpresentatie is er alom waardering van de directeur en medewerkers, zoals de foto’s op de website van het NIOZ laten zien.

Op 12 april krijgen 23 leerlingen van groep 6 van OBS ’t Wad in Harlingen een twee uur durende gastles van de schrijver en van Allard Polak (educatie coördinator bij de Waddenvereniging). Tijdens de gastles worden de leerlingen voorgelezen uit het boek en gaan ze actief aan de slag met opdrachten over de natuur van Werelderfgoed Waddenzee. De leerlingen, leerkracht en directrice zijn enthousiast. Een radio journaliste van Omrop Fryslân Radio maakt die ochtend een rapportage en twee cameramannen rennen heen en weer met filmapparatuur voor het verzamelen van beelden voor een campagnefilmpje.

Op dinsdag 26 april is er landelijk aandacht voor het jeugdboek wanneer Marcel Dekker van NPO Radio 1 de auteur interviewt. Het radiofragment is terug te luisteren: Op zoek naar het beste idee voor de Waddenzee (2).

Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee Sovon vogelonderzoek Nederland Nederlands Instituut voor Ecologie Vogeltrekstation Stichting natuurinformatie Werkgroep Lepelaar Rijksuniversiteit Groningen Universiteit van Amsterdam Global Flyway Network in Australia